Vaatchirurgie

Uw bedrijfsarts, of verzekeringsarts heeft u voor een medische expertise (onderzoek) verwezen naar onze vaatchirurg. Hieronder vindt u kort omschreven wat het specialisme vaatchirurgie en het onderzoek bij EC VerzuimDiagnostiek inhoudt.

 

Het specialisme vaatchirurgie

Vaatchirurgie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met aandoeningen aan de bloedvaten in de hals, de borstkas, de buik en de benen.

Denk daarbij aan:

  • Verwijding van de slagader in de borstkas en de buikslagader
  • Vernauwing van de halsslagaders
  • Maar ook: nierziekten waarvoor dialyse of een niertransplantie nodig is

 

Een medische expertise vaatchirurgie

Een medische expertise vaatchirurgie duurt ongeveer een uur. Het onderzoek bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek gaat de vaatchirurg in op de klachten en de voorgeschiedenis. Vervolgens onderzoekt de vaatchirurg de aandoening.

Soms is aanvullend onderzoek nodig, zoals laboratorium onderzoek of specifieke onderzoeken. De vaatchirurg bespreekt met u welke onderzoeken eventueel nog meer gedaan moeten worden om tot een beantwoording van de medische vraagstelling te komen.

Is van tevoren bekend welke onderzoeken uitgevoerd moeten worden, dan proberen wij dit op één dag in te plannen, zodat u zo min mogelijk tijd kwijt bent. Dit is niet altijd mogelijk. Soms blijkt op basis van het onderzoek door de vaatchirurg pas welk aanvullend onderzoek nodig is. Uiteraard doen wij, in overleg met u, ons uiterste best dit zo efficiënt mogelijk te plannen.

Alle vaatchirurgen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie.

 

 

De uitslag van de medische expertise vaatchirurgie

De resultaten van de medische expertise vaatchirurgie worden uitgewerkt. In het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de medische vragen die de verwijzend arts vooraf aan ons stelt.

Uw verwijzend arts (bedrijfsarts of verzekeringsarts ) informeert u over de uitslag van de expertise vaatchirurgie.

Maak kennis met de vaatchirurg.

 

Contact

Tesselschadestraat 4, 1054 ET Amsterdam

T : 088 0062850

F : 020 7089548

E : info@verzuimdiagnostiek.nl

KvK 30114609