Verkort Inzetbaarheidsprofiel

Met welke beperkingen en mogelijkheden moet rekening worden gehouden bij de re-integratie van de medewerker op basis van een bij EC VerzuimDiagnostiek uitgevoerde medisch specialistische expertise?

Op basis van een medisch specialistische expertise kan een verzekeringsarts van EC VerzuimDiagnostiek een onafhankelijk Verkort inzetbaarheidsprofiel (IZP) opstellen.

Dit Verkort IZP is gebaseerd op het NVAB IZP-model. De verzekeringsarts vertaalt in het Verkort IZP de bevindingen van de medisch specialist en voegt verzekeringsgeneeskundige overwegingen toe. Het Verkort IZP maakt gebruik van de begrippen uit de Functionele Mogelijkheden Lijst (FML). De verzekeringsarts baseert zich bij het opstellen van de IZP alleen op de rapportage van de medisch specialist. Het Verkort IZP is uitdrukkelijk geen volledig IZP of FML. Het betreft alleen een vertaling van het specialistisch rapport. De cliënt wordt door de verzekeringsarts niet zelf onderzocht.

Handvat voor het bepalen van de belastbaarheid

Voor verwijzend bedrijfsartsen is het Verkort IZP een handvat voor het bepalen van de beperkingen die al of niet voortvloeien uit de medisch specialistische rapportage.

Opgesteld door ervaren verzekeringsartsen

Binnen EC VerzuimDiagnostiek wordt het Verkort inzetbaarheidsprofiel opgesteld door onze onafhankelijke verzekeringsartsen. Zij hebben ruime kennis en ervaring op het gebied van complexe vraagstukken binnen de bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde.

Kosten

De kosten van een Verkort IZP bedragen € 350,- (exc. Btw).