Urologie

Uw bedrijfsarts, verzekeringsarts of werkgever heeft u voor een expertise urologie verwezen naar onze uroloog. Hieronder vindt u kort omschreven wat het specialisme urologie en het urologisch onderzoek bij EC VerzuimDiagnostiek inhoudt.

 

Het specialisme urologie

Urologie is het specialisme dat zich bezighoudt met operatieve behandelingen van de urinewegen bij de man en de vrouw en de geslachtsorganen van de man. De uroloog behandelt ziektes en problemen zoals nierstenen, vergrootte prostaat, diverse soorten kanker. Ook verhelpt de uroloog urine-incontinentie of verricht sterilisaties.

 

De expertise urologie

De expertise urologie bij EC VerzuimDiagnostiek duurt een uur. Het bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek wordt ingegaan op de klachten en de voorgeschiedenis.

 

De uitslag van de expertise urologie

De resultaten van de expertise urologie moeten worden uitgewerkt. De uitslag wordt schriftelijk gerapporteerd aan de verwijzer. Dit is de bedrijfsarts, de medisch adviseur of verzekeringsarts die het onderzoek heeft aangevraagd (tenzij anders is afgesproken). In het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de medische vragen die de verwijzend arts vooraf aan ons stelt. Uw verwijzend arts (bedrijfsarts, verzekeringsarts of medisch adviseur) informeert u over de uitslag van het onderzoek.

De uroloog is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Urologie.

Meer informatie over onze uroloog