KNO

Uw bedrijfsarts, verzekeringsarts of werkgever heeft u voor een expertise KNO verwezen naar onze keel-neus-oorarts (KNO-arts). Hieronder vindt u kort omschreven wat het specialisme keel-neus-oor en het kno-onderzoek bij EC VerzuimDiagnostiek inhoudt.

 

Het specialisme KNO (keel, neus, oor)

Een KNO-arts is een medisch specialist die zich bezighoudt met onderzoek en behandeling van aandoeningen van keel, neus en oren. Daarnaast behandelt een KNO-arts afwijkingen in het hoofd-halsgebied. Denk hierbij aan gezwellen in het gezicht, de hals en de speekselklieren, maar ook aan afwijkingen van de slokdarm.

Veel voorkomende aandoeningen zijn bijvoorbeeld:

  • Evenwichtsstoornissen
  • Oorsuizen
  • Slechthorendheid
  • Afwijkingen van de gehoorgang, het trommelvlies en het middenoor
  • Gezwellen
  • Verwijderen Keel- en neusamandelen
  • Correcties van de oorschelp

 

Expertise KNO

De expertise KNO bij EC VerzuimDiagnostiek duurt een uur. Het bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek gaat de KNO-arts in op de klachten en de voorgeschiedenis. Het lichamelijk onderzoek beslaat een inspectie van de aandoening door de specialist. Soms is aanvullend onderzoek nodig, zoals specifieke gehoortesten, een echografie van bijvoorbeeld de neusholten, of een onderzoek van de slijmvliezen. De KNO-arts bespreekt met u welke onderzoeken eventueel nog meer gedaan moeten worden om tot een beantwoording van de medische vraagstelling te komen.

Is van tevoren bekend welke onderzoeken uitgevoerd moeten worden, dan proberen wij dit op 1 dag te plannen, zodat u zo min mogelijk tijd kwijt bent. Dit is niet altijd mogelijk. Soms blijkt op basis van het onderzoek door de KNO-arts pas welk aanvullend onderzoek nodig is. Uiteraard doen wij, in overleg met u, ons uiterste best dit zo efficiënt mogelijk te plannen.

 

De uitslag van de expertise KNO

De resultaten van de expertise KNO moeten worden uitgewerkt. De uitslag wordt schriftelijk gerapporteerd aan de verwijzer. Dit is de bedrijfsarts, de medisch adviseur of verzekeringsarts die het onderzoek heeft aangevraagd (tenzij anders is afgesproken). Als wij, met uw toestemming, bij andere behandelaren informatie moeten opvragen, kan dit langer duren.

In het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de medische vragen die de verwijzend arts vooraf aan ons stelt. Uw verwijzend arts (bedrijfsarts, verzekeringsarts, medisch adviseur) informeert u over de uitslag van het onderzoek.