Dermatologie

Uw bedrijfsarts, verzekeringsarts of werkgever heeft u voor een expertise (onderzoek) dermatologie verwezen naar onze dermatoloog. Hieronder vindt u kort omschreven wat het specialisme dermatologie en het onderzoek bij EC VerzuimDiagnostiek inhoudt.

 

Het specialisme Dermatologie

De dermatoloog is gespecialiseerd in huidproblemen en -ziekten en behandelt aandoeningen van de huid, de nagels en het haar. Veel voorkomende klachten en ziekten zijn bijvoorbeeld:

  • Eczemen: allergie, gordelroos
  • Huidkanker: onrustige moedervlekken en melanomen
  • Flebologie: lymfoedeem, aambeien, chronische wonden en spataders
  • Infectieziektes van de huid: zoals herpes en wondroos
  • Geslachtsziekten: zoals chlamydia, syfilis en genitale wratten
  • Haren, nagels en zweetklieren: zoals vormen van kaalheid, acne
  • Milieu en arbeidsgerelateerde huidaandoeningen en eczeem
  • Pigmentafwijkingen
  • Auto-immuunaandoeningen

 

De expertise dermatologie

expertise dermatologie

De expertise dermatologie (dermatologisch onderzoek) bij EC VerzuimDiagnostiek duurt een uur. Het bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek gaat de dermatoloog in op de klachten en de voorgeschiedenis. Vervolgens onderzoekt de dermatoloog de aandoening.

Soms is aanvullend onderzoek nodig, zoals laboratorium onderzoek of specifieke dermatologische onderzoeken. De dermatoloog bespreekt met u welke onderzoeken eventueel nog meer gedaan moeten worden om tot een beantwoording van de medische vraagstelling te komen.

Is van tevoren bekend welke onderzoeken uitgevoerd moeten worden, dan proberen wij dit op één dag in te plannen, zodat u zo min mogelijk tijd kwijt bent. Dit is niet altijd mogelijk. Soms blijkt op basis van het onderzoek door de dermatoloog pas welk aanvullend onderzoek nodig is. Uiteraard doen wij, in overleg met u, ons uiterste best dit zo efficiënt mogelijk te plannen.

Alle dermatologen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie.

 

De uitslag van het dermatologisch onderzoek

De resultaten van het dermatologisch onderzoek moeten worden uitgewerkt. De uitslag wordt schriftelijk gerapporteerd aan de verwijzer. Dit is de bedrijfsarts, de medisch adviseur of verzekeringsarts die het onderzoek heeft aangevraagd (tenzij anders is afgesproken). Als wij, met uw toestemming, bij andere behandelaren informatie moeten opvragen, kan dit langer duren.

In het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de medische vragen die de verwijzend arts vooraf aan ons stelt.

Uw verwijzend arts (bedrijfsarts, verzekeringsarts of medisch adviseur) informeert u over de uitslag van het onderzoek.

Maak kennis met de dermatologen.