Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Team van orthopeden breidt verder uit

Recent heeft orthopeed dr. Miguel Sewnath zich bij ons expertise centrum aangesloten. De medische expertises verricht hij vanuit onze locatie in Amsterdam.

 

Over orthopeed dr. Miguel Sewnath

“In mijn tienerjaren wist ik zeker dat ik dokter wilde worden. Tijdens mijn coschappen vond ik werkelijk elk specialisme leuk en boeiend. Uiteindelijk sprak de chirurgie mij het meeste aan en dan met name de chirurgie van het bewegingsapparaat. Iemand presenteert zich met een aandoening en middels een operatie kun je direct een oplossing bieden. Bovendien zie je tijdens de orthopedie werkelijk alle leeftijden. De baby met een heupdysplasie of de oude-van-dage met een versleten heup. Deze diversiteit maakt het vak leuk.

Een operatie is niet altijd nodig. Heel vaak kun je de patiënt helpen met een injectie, een hulpmiddel of gewoon goed advies. Goed luisteren en duidelijke uitleg. Dat is mijn werkwijze. Op zoek gaan naar de hulpvraag, dat is voor mij de uitdaging. Daarna kunnen we samen het behandelplan aangaan. Succes is dan gegarandeerd!”

Ik ben werkzaam in de maatschap Orthopedie van het Zaans Medisch Centrum. Na mijn opleiding tot arts aan het Academisch Medisch Centrum (AMC) en de Universiteit van Amsterdam (UvA), deed ik promotie- onderzoek bij de afdeling Chirurgie en Experimentele Inwendige Geneeskunde van het AMC. In 2003 promoveerde ik aan de UvA op een onderzoek naar ontstekingsaspecten tijdens chirurgie aan verstopte galwegen.

De specialisatie tot orthopedisch chirurg volgde ik in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Gedurende deze periode deed ik ook stages in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht. In 2007 volgde ik een vervolgopleiding in de traumachirurgie in het Londense Southend.

Vanaf 2007 tot 2012 was ik werkzaam in het Vlietland Ziekenhuis te Schiedam/ Vlaardingen. Ik voer operaties uit binnen de algemene orthopedie zoals de heupprothese en de knieprothese. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in de operaties aan de schouder, elleboog, pols en hand en in het uitvoeren van de halve-knieprothese en de standsbeencorrectie (bij knie-artrose).”

Aandachtsgebieden

• Algemene orthopedie
• Aandoeningen van de wervelkolom
• Letselschade
• Sportletsel
• Prothesiologie
• Kinderorthopedie
• Artrose knie
• Aandoeningen van de schouder
• Aandoeningen van de elleboog
• Aandoeningen van de pols
• Aandoeningen van de handwortel, duim en vingers

 

Blijf op de hoogte van onze nascholingen. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

COMPLIMENTEN & KLACHTEN

DC VerzuimDiagnostiek wil graag al uw vragen beantwoorden. Lees hier aan wie u uw vragen, complimenten en klachten over ons centrum kunt richten.

Lees verder